Allt om brännstämplar

Hur fungerar brännstämpeln

En brännstämpel drivs med el och består av två delar. Värmekolven och en graverad insats.

Värmekolven finns med effekter från 200W till 1600W. Beroende på storleken av den graverade insatsen så anpassas alla brännstämplar till passande effekt på värmekolven.

Den graverade insatsen utgör det motiv, text eller logo du önskar till brännstämpeln. Det går att välja alltifrån mycket små storlekar till riktigt stora insatser. Vi graverar insatsen efter ett färdigt original, om du saknar ett kan vi hjälpa till med att ta fram det.

Allt om brännstämplar

brännstämplar

Vilka material märker brännstämpeln på

Idamex brännstämplar är avsedda för märkning på trä, plast, läder och gummi. Vi har även kunder som använder brännstämpeln till märkning på hamburgerbröd. Några vanliga användningsområden är: Stöldmärkning av verktyg, märkning av trämöbler, lådor, skärbrädor och läderdetaljer.

Allt om brännstämplar

brännstämplar

Hur använder jag den

Vid uppackning av den nya brännstämpeln ska instruktionen läsas igenom noggrant och därefter sätts insatsen in i värmekolven och skruven dras åt. Det medföljande stativet viks på mitten och placeras vid brännstämpeln. Brännstämpeln placeras i stativet och ansluts till ett vägguttag. (Stativet är till för att lägga den varma brännstämpeln på efter användning). Därefter väntar du i fyra till fem minuter så att brännstämpeln uppnår rätt arbetstemperatur.

Vi rekommenderar att du gör några provmärkningar innan du börjar märka dina föremål.

Beställning av våra brännstämplar

Börja med att mejla en förfrågan och bifoga gärna ditt original om du har ett sådant. Ange gärna vilken storlek du söker, är det en verktygsbrännstämpel för stöldmärkning så brukar bredden vara 40mm. Vi svarar oftast samma dag med pris och leveranstid. Leveranstiden brukar ligga på 12 dagar.

Välkommen med din förfrågan!

Kontakta oss

Nytt blogginlägg

Brännstämplar för trä

Referenser

HSB beställer stöldskyddsmärkning. 2024-04-18

Referenser

Allingsås Energi beställer brännstämpel. 2024-04-29

Referenser

Varberg pall beställer brännstämpelkolvar. 2024-02-27

Sitemap

Kontakta oss för mer information om brännstämplar